Tweeten op de fiets

28-02-11
Lance Armstrong mag dan zijn imponerende loopbaan hebben afgesloten, zijn organisatie LiveStrong (die fondsen inzamelt om de wereldwijde strijd tegen kanker aan te gaan) draait op volle toeren.
Om aandacht voor LiveStrong te vragen, fietste journaliste Janeen McCrae eerder dit jaar de TransAmerica Trail, een kleine zevenduizend kilometer van de Atlantische kust dwars door de Verenigde Staten naar de Pacific.

Precious, de fiets waar ze op reed, is een hoofdstuk apart: tijdens het fietsen meetten allerlei ingebouwde sensoren in het frame data zoals de snelheid, temperatuur en luchtvochtigheid naast de GPS-locatie. Al deze gegevens werden omgezet in vooraf geschreven grappige tweets en automatisch via het Twitter-account @yesiamprecious verspreid alsof de fiets zelf tot je spreekt. Janeen zelf hield de wereld op de hoogte via haar account @thenoodleator.

Op YouTube kan je een video bekijken met meer informatie over hoe Precious werkt. Janeen McCrae hield tijdens deze monumentale fietstocht ook een blog bij: http://nodirectionknown.com/blog/?cat=13

Dit artikel verscheen eerder op Twittermania.nl.

Reacties op 'Tweeten op de fiets'

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reken de som uit Geef een nieuwe code