Fiets van de Zaak-regeling

04-03-11
Met de auto naar het werk is niet altijd even gemakkelijk. Dichtgeslibde wegen, onvoldoende parkeergelegenheid en steeds hogere parkeerkosten maken het er niet leuker of sneller op. De fiets is een prima alternatief. De Nederlandse overheid stimuleert dan ook het fietsgebruik voor woon-werkverkeer door fiscale voordelen te bieden.
Sinds 1 januari 2007 is de zogeheten 'Fiets van de Zaak-regeling' van kracht. De voordelen voor werknemers zijn meervoudig:

- geen files en parkeerproblemen en daardoor veel minder stress
- fietsen bevordert de gezondheid
- de eigen bijdrage is zeer laag
- de fiets kan voor zowel zakelijk als privé worden gebruikt
- je levert een positieve bijdrage aan het milieu
- voor weinig of geen geld heb je een splinternieuwe fiets

Voor werknemers is een fiets van de zaak een geweldige kans om met een groot fiscaal voordeel (afhankelijk van de belastingschaal) een fiets aan te schaffen of zelfs volledig kosteloos een fiets in het bezit te krijgen. De belastingdienst helpt hier aan mee. Bij de keuze van een fiets ben je geheel vrij. Wel stelt de belastingdienst bepaalde eisen en grenzen voor wat betreft het fiscale voordeel.

Natuurlijk kun je kiezen voor de gevestigde merken kiezen zoals Gazelle, Batavus, Sparta, Giant of Koga, maar er zijn ook steeds meer kleine, hippe merken die perfecte fietsen op maat bieden als fiets van de zaak. En let op: vrijwel iedereen komt voor de regeling in aanmerking. Je moet verklaren aan je werkgever dat je de fiets voor minimaal de helft van het aantal werkdagen voor woon-/werkverkeer gaat inzetten. Dat mag overigens ook in het voor- of natransport zijn, bijvoorbeeld naar de bus, de trein, je auto of naar de carpoolplaats.

Kijk voor een overzicht van stadse modellen op: http://urban.vergelijkfiets.nl/alle-merken-fietsen

Reacties op 'Fiets van de Zaak-regeling'

iKf3hgrF06Y zegt:

Hey hey hey, take a ganedr at what' you've done

Geplaatst op: 25-06-2016 03:18
Dit bericht is niet OK!
Reken de som uit Geef een nieuwe code