Wereldberoemde mountainbikes

02-03-11
Sinds haar oprichting in 1971 heeft het Amerikaanse fietsmerk Cannondale wereldfaam opgebouwd met haar oversized aluminium frames. Het populaire merk van mountainbikes en racefietsen is destijds gelanceerd door Joe Montgomery in een klein metrostation (Cannondale genaamd) in Bedford, Pennsylvania. Veertig jaar later is de productie verplaatst naar Taiwan.
Het heeft even geduurd eer het Amerikaanse merk voet aan de grond kreeg in Europa. Toen Ivan Gotti van de Saeco-Cannondale ploeg in 1997 de Giro won met een Cannondalefiets die voorzien was van een Advanced Aluminium Design, groeide de naamsbekendheid explosief. Vandaag de dag is Cannondale de toonaangevende fabrikant van high-end fietsen en wordt het merk algemeen beschouwd als pionier in de fietsindustrie door de ontwikkeling van modellen van aluminium en koolstofvezel.

Voor de collectie van 2011 heeft Cannondale het model 'Jekyll' nieuw leven ingeblazen. Het is een 'all mountain'- fiets met een instelbare veerweg van 90 naar 150 millimeter. Ook de 'Scalpel' is vernieuwd met een strakkere belijning en een frame van koolstofvezel.

Bekijk de diverse modellen op: http://extreme.vergelijkfiets.nl/alle-merken-fietsen

Reacties op 'Wereldberoemde mountainbikes'

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reken de som uit Geef een nieuwe code