Duurzaamheid in het vaandel

12-03-11
Een grote naam binnen de fabricage van mountain- en BMX-bikes is het Amerikaanse GT Bicycles. Sinds Gary Turner, die lasser van beroep was, en fietswinkeleigenaar Richard Long het bedrijf in 1979 gestart zijn, is het bedrijf meerdere malen van eigenaar veranderd en nu onderdeel van Dorel. Anno 2011 scoren de fietsen internationaal onverminderd hoog.
Wat de GT mountainbikes (en met name de hard-tails) zo opvallend maakt, is het zogeheten 'triple triangle'-systeem: in het frame zijn drie driehoeken op zo'n innovatieve manier met elkaar verbonden dat het de trillingen die vanuit het achterwiel naar het zadel worden overgebracht, fors reduceert.

Ondanks veel technologische hoogstandjes door de jaren heen heeft het merk last gehad van 'de wet van de remmende voorsprong'. Dat is ook de reden dat het team zich volledig gefocust heeft op het vervaardigen van stevige, betrouwbare modellen met een duurzaam karakter. In tegenstelling tot Cannondale heeft GT zich niet gewaagd aan het definieren van nieuwe 'genres' binnen de wereld van extreme biking, maar gekozen voor de niches Gravity, All Mountain en Endurance.

Bekijk de modellen op: http://extreme.vergelijkfiets.nl/alle-merken-fietsen

Reacties op 'Duurzaamheid in het vaandel'

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reken de som uit Geef een nieuwe code