Nieuwe uitdaging voor Bart Brentjens

24-03-11
Bart Brentjens, tienvoudig Nederlands kampioen mountainbike, is een icoon. Zijn olympische titel in Atlanta 1996, zijn wereldtitel in 1995 in het Duitse Kirchzarten en zijn twee eindoverwinningen in de Tour de France VTT zijn de meest aansprekende successen. Sinds het afronden van zijn loopbaan in 2008 is hij manager van zijn eigen Milka Trek MTB Racing Team.
Het team bestaat uit zes renners : Jukka Vastaranta (Finland), Marek Konwa (Polen), Tim Wynants (Belgie), Jeroen Boelen (Nederland), Jelmer Pietersma (Nederland), Anneke Beerten (Nederland) en Bart Brentjens zelf. Een nieuwe uitdaging voor hem dit jaar is de Leadville Trail 100 in Colorado in augustus dit jaar, een wedstrijd waar hij nog niet eerder aan de start verscheen.

Het team van Brentjens is een officieel UCI Mountainbike Trade Team. De mountainbikers rijden in de zeer herkenbare teamkleur lila alle UCI crosscountry en Fourcross (XCO en 4X) World Cup wedstrijden, de Cape Epic (Zuid-Afrika) en in veel andere nationale en internationale wedstrijden en kampioenschappen. Het team rijdt op verschillende mountainbikemodellen van Trek waaronder de Elite 9.9 SSL carbon hardtail, de Top Fuel 9.9 SSL carbon full-suspension en de nieuwe Superfly Elite carbon hardtail 29-er.

Brentjens is een drukbezet man: hij organiseert ook nog eens de jaarlijkse Bart Brentjens Challenge. Leuk nieuws: de zevende Challenge, die plaatsvindt op zondag 9 oktober 2011, geldt als KNWU Nederlands Kampioenschap. De organisatie is druk bezig om de routes zoals die de afgelopen jaren uitgezet werden, te verbeteren. Voor alle liefhebbers: hou de website in de gaten in verband met de inschrijvinginsgtermijn: http://www.bartbrentjenschallenge.nl/index.php?pageId=1

Bekijk de Trek-modellen op: http://extreme.vergelijkfiets.nl/alle-merken-fietsen

Reacties op 'Nieuwe uitdaging voor Bart Brentjens'

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Reken de som uit Geef een nieuwe code