De wereld van extreme mountainbiking

16-05-11
De mountainbikesport is ontstaan in Californië, in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. Een veelvoud aan ruige passen, steile bergweggetjes en mooie natuurgebieden maakten van de Golden State in het westen van de Verenigde Staten een ideaal decor voor deze avontuurlijke sport.
Mountainbikes bestonden in die begindagen nog niet, maar werden door de berijders zelf in elkaar gezet. Pas in de late jaren zeventig en de vroege jaren tachtig begonnen fietsproducenten werk te maken van de productie van mountainbikes met gebruik van lichtgewichtmaterialen. Gary Fisher wordt gezien als de eerste producent van de mountainbike in 1979. De modellen waren eigenlijk gewone wegfietsen met bredere frames en vorken om bredere banden toe te laten. De sturen waren ook anders: ze waren recht en niet lichtjes gebogen zoals sturen op racefietsen. Sommige onderdelen werden rechtstreeks overgenomen van de BMX-fiets. De eerste massaal geproduceerde mountainbike (de Stumpjumper) werd geproduceerd door Specialized en had 18 versnellingen.

Lees ook verder over de verschillende deeldisciplines op: Elke-mtb-discipline-zijn-eigen-fiets

Het meest complete overzicht van alle Nederlandse Mountainbikeroutes vind je op:
http://www.mtbroutes.nl

Reacties op 'De wereld van extreme mountainbiking'

Y16XtSQWk zegt:

onderstaand filmpje legt de grote baas van Electra uit hoe deze nueiwe bolide werkt. Tijdens ons opendeur weekend van 20 en 21 oktober kunt u komen testrijden op de

Geplaatst op: 30-06-2015 06:34
Dit bericht is niet OK!
Williamtooft zegt:

ЧТОБ ТЫ В АДУ ГОРЕЛА МЕНТОВСКАЯ-ЯСНОВИДЯЩАЯ
40 МИЛЛИАРДОВ ЛЕТ
И В ГРОБУ ПЕРЕВЕРНУЛАСЬ.
Ты мусорок-пидорок неудачный друг, Будь ты ПРОКЛЯТ И ГОРИ В АДУ 20 МИЛЛИАРДОВ ЛЕТ СО ВСЕМИ СВОИМИ ЦИФРАМИ.
АМИНЬ!
L.T.D. 6962 L.T.D. Ivo Shamurzaev

Geplaatst op: 10-06-2020 06:12
Dit bericht is niet OK!
Reken de som uit Geef een nieuwe code