Over vergelijkfiets

Vergelijkfiets.nl maakt fietskeuze gemakkelijk

Vergelijkfiets.nl heeft een onafhankelijke website ontwikkeld waarmee consumenten gemakkelijk en snel de fiets kunnen vinden die het best bij hen past zowel nieuw als tweedehands. De bezoeker van de website heeft namelijk de mogelijkheid om te kiezen uit zeer veel, specifiek op fietsen gerichte zoekcriteria en gebruiksopties. Daarmee kan dus heel precies worden aangegeven waar men naar op zoek is. Vervolgens filtert Vergelijkfiets.nl uit het enorme bestand aan beschikbare fietsen van vele verschillende fabrikanten, precies die fietsen die voldoen aan de opgegeven wensen. Saskia Schouten, directeur van Vergelijkfiets.nl: “Wij willen het mensen gemakkelijk maken en hen van een goed en eerlijk advies voorzien. Doordat wij zelf geen fietsen verkopen en geen vergoeding ontvangen van fabrikanten om hun fietsen op onze site te zetten blijft Vergelijkfiets.nl onafhankelijk en neutraal.”

Naast een eerlijk advies biedt Vergelijkfiets.nl de mogelijkheid aan bezoekers om hun eigen fiets te beoordelen op een aantal belangrijke aspecten. Het idee hierachter is, dat men elkaar op die manier helpt bij het maken van de juiste keuze voor een fiets. Dat wordt steeds belangrijker, omdat de gemiddelde prijs die men tegenwoordig besteed aan een nieuwe fiets de afgelopen jaren sterk gestegen is. Zo blijkt uit een onderzoek van de vakvereniging RAI dat men in Nederland het afgelopen jaar in totaal 1,3 miljoen nieuwe fietsen kocht tegen een gemiddelde prijs van maar liefst 713 Euro. Saskia Schouten: “Als je een dergelijke bedrag uit gaat geven aan een fiets, wil je natuurlijk goed beslagen ten ijs komen en zoveel mogelijk gebruik maken van de ervaringen van mensen die al eerder een dergelijke fiets hebben gekocht.”

Voor de allernieuwste modellen waarvan nog geen beoordelingen beschikbaar zijn is Vergelijkfiets.nl van plan om een panel van onafhankelijke experts testrapporten te laten opstellen.

Vergelijkfiets.nl richt zich op een brede doelgroep van fietsers maar heeft voor verschillende typen fietsen en fietsers aparte sub sites laten bouwen specifiek gericht op de behoefte van de web site bezoeker: Saskia Schouten: “Of men nu op zoek is naar een stadsfiets, bakfiets, een elektrische fiets of een geavanceerde racefiets of mountainbike, ons doel is om een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het maken van een weloverwogen keuze voor een nieuwe fiets”.


Disclaimer

De website van Vergelijkfiets.nl wordt met de grootste zorg gemaakt. Toch kunnen vergelijkfiets.nl en derden die aan deze website hebben bijgedragen, geen garantie geven voor de juistheid en/of volledigheid van gegevens, ontwerpen, constructies en producten die worden weergegeven op deze website. Aan deze website kunnen onder geen enkele voorwaarde rechten worden ontleend. Alle vermelde adviesprijzen zijn inclusief BTW. Kleuren en specificaties voorbehouden.